Tips
  • 21 Nov 2023
  • Mørk
  • Pdf

Tips

• Mørk
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

Om tips

Tips fungerer i dag for de som har en frittstående terminal (ikke integrert) og / eller for de som har en integrert Swedbank IPP350 terminal.

I en uttalelse har Skatteverket forklart hvordan tipset betalt av en kunde, i tillegg til beløpet som er oppgitt på kvitteringen, skal rapporteres og beskattes.
Et tips er en frivillig betaling som for eksempel en restaurantgjest betaler i tillegg til beløpet som står på regningen. Hvordan denne frivillige utbetalingen omtales av selskapet når den er registrert i kassaapparatet eller i regnskapsgrunnlaget, har ingen betydning for skatteoppgjøret.

Mer informasjon fra Skatteverket her: Frågor om redovisning och beskattning av dricks - särskilt vid betalning med kontokort

Aktiver tipsfunksjonen i kassen

For å aktivere tipsfunksjonen og få opp menyen for den i Min butikk hvor du kan se tipshistorikk og totale tips, må du aktivere den for butikken din i Backstage. Gjør følgende for å gjøre dette:

1. Logg inn på Backstage
  2. Klikk på Forhandlere
  3. Klikk på APP
  4. Merk av i boksen Aktiver tipsfunksjon for butikken din
  5. Klikk på Lagre
  6. Nå må du logge ut og inn i kassen for oppdateringene som skal lastes ned
  7. I kassen trykker du på (my storeMin butikk)
  8. Trykk på Logg av
  9. Trykk på Logg på
  10. Skriv inn ditt 6-sifrede passord
  11. Trykk på Bekreft PIN-kode

Hvis du går til my store(Min butikk), bør alternativet Tipping inkluderes som et alternativ i listen nå.

Aktiver tipping på Swedbank terminal - IPP350, IWL25x

Hvis du vil motta tips på Swedbank-terminalen din, må du aktivere tipsfunksjonen på den.
Hvis du aktiverer tipping på en IPP350 (integrert terminal), vil kassereren automatisk oppdage den og registrere den i kassen. Hvis du har en IWL25x-terminal (ikke koblet til kassaapparatet), må du manuelt registrere tipset i kassen, se veiledning nedenfor.

Du kan aktivere/deaktivere innstillingen på terminalen selv, men hvis du endrer dette selv, send en e-post til support@yabie.com at den er endret. Hvis terminalen er satt fra Swedbank til å fungere uten å tippe og laster ned en ny oppdatering, vil den bli oppdatert og innstillingen for tipping vil forsvinne, vi på support kan da sørge for å endre dette på Swedbank også slik at du ikke trenger å gjøre om dette trinnet muligens igjen.

Gjør følgende for å aktivere tipping på terminalen:

1. Trykk F3
  2. Trykk 1234
  3. Trykk 2 (Payex)
  4. Trykk 8 (Admin-menyen)
  5. Skriv inn adminkoden som er 1111
  6. Trykk 1 (Tilleggsinnstillinger)
  7. Trykk på 1 (Slå på/av)
  8. Trykk 1 for å aktivere tipping
  9. Trykk på Stopp (rød knapp) for å gå tilbake til salgsmodus

Deaktivering av tipping på Swedbank-terminalen - IPP350, IWL25x

Hvis du vil motta tips på Swedbank-terminalen din, må du aktivere tipsfunksjonen på den.
Hvis du aktiverer tipping på en IPP350 (integrert terminal), vil kassereren automatisk oppdage den og registrere den i kassen. Hvis du har en IWL25x-terminal (ikke koblet til kassaapparatet), må du manuelt registrere tipset i kassen, se veiledning nedenfor.

Du kan aktivere/oppdatere innstillingen på terminalen selv, men hvis du endrer dette selv, send en e-post til support@yabie.com at den er endret. Hvis terminalen er satt fra Swedbank for å jobbe med tips og laster ned en ny oppdatering, vil den bli oppdatert og innstillingen for tipping vil komme tilbake, vi på support kan da sørge for å endre dette på Swedbank også, slik at du ikke trenger å gjøre om dette trinnet muligens igjen.

Slik deaktiverer du tipping på terminalen for følgende:

1. Trykk F3
  2. Trykk 1234
  3. Trykk 2 (Payex)
  4. Trykk 8 (Admin-menyen)
  5. Skriv inn adminkoden som er 1111
  6. Trykk 1 (Tilleggsinnstillinger)
  7. Trykk på 1 (Slå på/av)
  8. Trykk 2 for å slå av tipping
  9. Trykk på Stopp (rød knapp) for å gå tilbake til salgsmodus

Registrere tips manuelt

Aktiver manuell tipping på betalingsmåter

For å kunne registrere tips manuelt, må du aktivere denne funksjonen for betalingsmåtene du ønsker å kunne registrere tips på. Dette gjør du i Backstage, under betalingsmåter.

1. Logg inn på Backstage
  2. Trykk på Betalingsmåter
  3. Trykk på Visa detaljer betalingsmåten den allerede er aktiv i kassen, ellers klikker du påLägg till nytt betalsätt
  4. Sjekk: Tips kan gis ved hjelp av denne betalingsmåten
  5. Trykk på LAGRE

Registrer manuelt tips i kassen

Det er to forskjellige måter å registrere tips på, enten gjøres det med hver transaksjon eller du registrerer det etterpå.

For å registrere tips ved hvert salg må du aktivere tipsfunksjonsknappen, dette kan enten gjøres ved å legge det til som en sjarm på layouten din eller ved å trykke derfeature buttonfinner du også tips. Hvis dette er aktivt, vil du få opp en dialogboks hver gang du tar betaling med en betalingsmåte som har tippet aktivt.
Tips blir deretter registrert på kvitteringen, og du finner kvitteringen i tipsloggen.

Registrer tipset ditt, for eksempel når du er ferdig for kvelden og lager en rapport på de trådløse terminalene, registrerer du beløpet fra disse som et engangsbeløp. Dette gjøres ved å trykkemy store på (Min butikk), velge Tipping og deretter Registrere tips manuelt. Velg betalingsmåten du har tippet (bare betalingsmåtene som har tipping aktivert vises i listen), skriv inn beløpet og trykk på Registrer.