Gavekort
  • 21 Nov 2023
  • Mørk
  • Pdf

Gavekort

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Gavekort

Før du kan selge gavekort i kassen, må du aktivere betalingsmåten og opprette en eller flere gavekortmaler (gavekortet som skal selges i kassen) i Backstage. Guidene nedenfor går gjennom alt fra hvordan du lager et gavekort til å selge, belaste og administrere alt rundt det.

Gavekortene kan enten få en automatisk generert kode eller du kan legge inn din egen gavekortkode, for eksempel hvis du allerede har forhåndstrykte gavekort med en nummerserie som du ønsker å gi til kunden. Gavekortene skal alltid sendes til kunden digitalt via enten e-post eller SMS, og du kan også velge å skrive ut gavekortet som en QR-kode om du ønsker direkte på kassens kvitteringsskriver.

Du kan selge gavekort sammen med andre varer samtidig i samme kjøp.

Vi har også utviklet noen gavekortmaler som du kan laste ned for de som ønsker å skrive ut og har et fysisk gavekort å gi til kundene dine - Klicka här

Kom i gang med gavekort

1. Logg inn på Backstage
  2. Klikk på Betalingsmåter
  3. Klikke Lägg till nytt betalsätt
  4. Klikk i boksen for betalingsmåte og velg Yabie-gavekort

Du kan ha opptil fire forhåndsvalgte betalingsmåter tilgjengelig i kassen, rask kasse. Hvis du ønsker et gavekort blant disse, klikker du i boksen "Bruk denne betalingsmåten som et alternativ for Quick Checkout (maks 4 betalingsmåter)" og velger deretter hvilken sorteringsrekkefølge (sted) 1,2,3 eller 4 den skal motta
    5. Velg hvilken butikk du vil aktivere betalingsmåten på (hvis du har flere butikker)
    6. Klikk på LAGRE

Legge til gavekortmal

Gavekort Maler
Du kan opprette flere forskjellige gavekortmaler som du kan selge i kassen. Tanken med dette er å kunne ha gavekort med ulik gyldighetstid og at du også kan opprette flere gavekort med faste priser dersom du ikke ønsker å jobbe med å legge inn priser manuelt.
Du kan for eksempel opprette et gavekort til jul som heter Gavekort Jul - 2023 og deretter se i rapporter hvor mye gavekort som selges rundt jul sammenlignet med resten av året.
  1. Klikk på Gavekort
  2. Klikke Lägg till ny presentkortsmall
  3. Legg til et navn F.eks gavekort, lunsjkort, etc.
  4. Velg om den skal ha en fastpris eller en åpen pris, og sett deretter pris / min &maks pris avhengig av hva du har valgt.
  5. Angi gyldighetsperioden for gavekorttypen
  6. Finanskontoen for Gjeldskontoen er satt til 2420 (Klicka här för att se hur man ändrar detta) som standard
  7. Inntektskonto for postering er satt til 3690 som standard, endre den hvis du har noe annet.

Presentkortsmall

Endre finanskontoen Ansvarskonto

1. Logg inn på Backstage
  2. Klikk på Forhandlere
  3. Klikk på SIE Files
  4. Endre gavekortkontoen i listen nedenfor
  5. Klikk på LAGRE hvis det er gjort endringer

Selge et gavekort

Hvis du nettopp har lagt til gavekort i kassen, må du laste inn hele produktkatalogen på nytt, da det kan ta opptil 2 timer før den lastes inn automatisk. Dette gjør du slik:
  1. Trykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Produktkatalog
  3. Trykk på Last ned oppdatert produktkatalog
  4. Trykk på Last ned for å bekrefte. Dette kan ta et minutt eller så, avhengig av hvor mange varer du har i produktkatalogen.

Når du har aktivert betalingsmåten Yabie-gavekort og opprettet en gavekortmal og deretter oppdatert produktkatalogen, kan du nå begynne å selge gavekort. Gjør følgende for å selge en:

1. Finn «Gavekort»- gruppen i produktgruppene dine, og trykk på den
  2. Trykk på gavekortet du vil selge (hvis du har opprettet flere gavekortmaler)
  3. Velg mellom automatisk generert eller tilpasset gavekortkode
  4. Velg hvordan du vil sende gavekortet , SMS eller e-post
  5. Merk av for Skriv ut hvis du vil skrive ut gavekortet som en QR-kode på kassaapparatets kvitteringsskriver.
  6. Klikk på Legg i handlekurv
  7. Velg betalingsmåten kunden skal betale med.
  8. Det digitale gavekortet sendes til kunden når kjøpet har gått gjennom

Selg gavekort i bulk

Hvis du vil selge flere gavekort samtidig, kan du endre antallet nederst i venstre hjørne. I dag kan du legge til 10 gavekort om gangen i handlekurven og bare med automatisk generert kode. Hvis du vil selge 11 kort eller mer, må du bare gjøre om prosedyren for å legge til flere gavekort i handlekurven flere ganger, så det er bare en betaling

Godta betaling med gavekort

Etter at du har pakket inn varene du skal lade med

Sjekk gavekortsaldoen

En kunde kan sjekke saldoen ved å åpne lenken til gavekortet de mottok via SMS eller e-post. Gavekortet åpnes i nettleseren din der du vil se gjeldende verdi.

Gavekort Register

Gjør følgende for å få tilgang til gavekortregisteret:

1. my storeTrykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Gavekort
  • Så snart et gavekort er solgt, finner du det i gavekortregisteret
  • Øverst ser du antall aktive gavekort, og den totale verdien av disse er
  • Du kan søke etter gavekort ved å søke etter mobilnummer, e-post eller gavekortkode
  • Du kan filtrere mellom aktive, inaktive, utløpte og kansellerte gavekort eller velge å vise alle.
  • Du kan filtrere etter datoen da kortet ble solgt

I listen nedenfor ser du gavekortene. Klikk på et gavekort for å åpne opp for mer informasjon om det, så vises følgende: Faktura, Utløpsdato, Gavekortkode, Status, Kundeinformasjon. Fra denne visningen kan du også deaktivere et gavekort.

Et gavekort kan ha følgende status:

Aktivt: Gavekort som ikke har blitt brukt eller brukt, men har penger igjen å bruke
Ufør: Denne statusen tilordnes et kort hvis du deaktiverer et kort manuelt
Utløpt: Når utløpsdatoen utløper, får den denne statusen
Avbrutt: Et gavekort som har blitt returnert av en kunde. Et brukt gavekort kan ikke returneres

Deaktiver gavekort

Hvis du vil deaktivere et gavekort manuelt, gjør du følgende:

1. my storeTrykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Gavekort
  3. Søk etter gavekort ved å søke etter mobilnummer, e-post eller gavekortkode
  4. Trykk på gavekortet du vil deaktivere fra listen nedenfor
  5. Trykk på Deaktiver gavekort manuelt
  6. Velg en årsak og legg til en kommentar (valgfritt)
  7. Trykk på Deaktivert

Skriv ut eller send gavekortet digitalt til kunden igjen (kopi)

1. my storeTrykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Gavekort
  3. Lås oppgavekortet ved å søke med mobilnummer, e-post eller gavekortkode.
  4. Trykk på linjen med gavekortet du vil kopiere
  5. Velg Skriv ut for å skrive ut en utskrift eller Send som SMS / Send som e-post

Yabies gavekort Maler

Last ned en av våre gavekortmaler. Tilgjengelig både i redigerbar PDF og helt blank for de som ønsker å skrive for hånd.
Du hittar de här