Växelkassa och Kassalåda
  • 27 Jan 2023
  • Mörk
  • Pdf

Växelkassa och Kassalåda

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Information från skatteverket

En kassalåda kan antingen vara fristående eller integrerad med kassaregistret. Att en kassalåda är integrerad innebär att öppningen av kassalådan styrs från kassaregistret, antingen vid betalning eller på annat sätt.

Exempel på fristående kassalåda är

• ett plåtskrin
  • ett kassaskåp
  • en plånbok.

Ett kassaregister får ha fler än en kassalåda. Det finns heller inget som hindrar att en verksamhet har en kassalåda som betjänar flera kassaregister. Det avgörande är om det går att stämma av den försäljning som registrerats i ett kassaregister mot de betalningsmedel som finns i olika kassalådor.

Vid varje försäljningsdags början ska du registrera den växelkassa som hör till ett kassaregister. Om växelkassan minskar eller ökar under en försäljningsdag ska du registrera detta som en förändring av växelkassan.

Registrera Växelkassa

Innan du påbörjar din försäljning måste du registrera din växelkassa för att kunna göra transaktioner. Har du inte registrerat din växelkassa när du ska göra din första försäljning kommer rutan med Registrera växelkassa öppnas på automatik när du ska ta betalt (väljer betalsätt), detta sker endast om du har betalsättet Kontant aktiverat på din kassa.

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kassalåda
  3. Tryck på Registrera växelkassa
  4. Slå in det belopp du har i växelkassa
  5. Tryck på Registrera växelkassa
Har du inte registrerat din växelkassa när du ska göra din första försäljning kommer rutan med Registrera växelkassa öppnas på automatik när du ska ta betalt (väljer betalsätt)

Du kan även lägga ut knappen Registrera Växelkassa som en funktionsknapp - klicka här för att veta hur LINK

Registrera ändring av växelkassa

Behöver du lägga i mer pengar i din kassalåda eller ta pengar från din växelkassa för att exempelvis göra ett utlägg.

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kassalåda
  3. Tryck på Sätt in kontanter eller Ta ut kontanter (öka eller minska växelkassan)
  4. Ange beloppet du vill öka/minska med. Du kan lägga till anteckning (frivilligt)
  5. Tryck på Uppdatera växelkassa

Nollställ växelkassa

Registrerade du fel summa pengar och behöver nollställa växelkassan för att registrera in beloppet på nytt.

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kassalåda
  3. Tryck på Nollställ växelkassa
  4. Tryck på Klar

Öppna kassalådan

Behöver du öppna din kassalåda och inte har någon nyckel gör du på följande sätt

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kassalåda
  3. Tryck på Öppna kassalåda