Kvitton
  • 12 Jan 2023
  • Mörk
  • Pdf

Kvitton

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Efter varje betalning genereras ett kvitto automatiskt och du får upp frågan hur du vill leverera det till kunden. Enligt Skatteverkets föreskrifter SKVFS 2021:17, 4 kap.  2 § "Ett kassaregister ska för varje registreringsenhet kunna framställa kassakvitton".
Du som näringsidkare måste också alltid erbjuda kunden ett kvitto.

Då våra kvitton alltid producers och lagras digitalt så uppfylls här kravet med att framställa kassakvitto.

Utskrift av kvitto

Har du en kvittoskrivare kopplad till din kassa kan du välja mellan att ha automatisk utskrift efter varje köp eller få upp en dialogruta där man kan välja mellan att skriva ut kvittot, skicka kvitto digitalt med E-post eller SMS eller hoppa över kvittoutskrift. I Backstage kan du ändra denna inställning.

Kvittokopia

Man kan bara skriva ut en kvitto kopia av ett kassakvitto. Detta gäller oavsett om kassakvittot är i pappersform eller digitalt. För att skriva ut en kopia:

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kvittohistorik (Retur & Kvittokopia)
  3. Sök fram rätt kvitto och tryck på den raden
  4. Tryck på Kvittokopia
  5. Välj hur du vill ta fram kopian, SMS, E-post eller Utskrift