Valutaveksling og kasseskuff
  • 21 Nov 2023
  • Mørk
  • Pdf

Valutaveksling og kasseskuff

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Opplysninger fra Skatteverket

En kassaskuff kan enten være frittstående eller integrert med kassaapparatet. At en kassaskuff er integrert innebærer at åpningen av kassaskuffen styres fra kassaapparatet, enten under betaling eller på annen måte.

Eksempler på frittstående kassaskuffer er:

• En blikkboks
  • En safe
  • en lommebok.

Et kassaapparat kan ha mer enn én kassaskuff. Det er heller ingenting i veien for at en bedrift har en kassaskuff som betjener flere kassaapparater. Det avgjørende er om det er mulig å forene salgene som er registrert i kassaapparat med betalingsmidlene i ulike kassaskuffer.

På begynnelsen av hver salgsdag må du registrere kassaapparatet som tilhører et kassaapparat. Hvis kontantene reduseres eller øker i løpet av en salgsdag, skal du registrere dette som en endring i kassaapparatet.

Registrer endre kontanter

Før du begynner å selge, må du registrere kontanter for å kunne foreta transaksjoner. Hvis du ikke har registrert kassaapparatet ditt når du gjør ditt første salg, åpnes boksen med Registrer kassaapparat automatisk når du tar betaling (velg betalingsmåte), dette vil bare skje hvis du har betalingsmåten Kontant aktivert på kassaapparatet ditt.

1. Trykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Kassaskuff
  3. Trykk på Registrer kontanter
  4. Punch inn beløpet du har i endring
  5. Trykk på Registrer kontanter
Hvis du ikke har registrert kassaapparatet ditt når du gjør ditt første salg, åpnes boksen med Registrer endring automatisk når du skal ta betaling (velg betalingsmåte)

Du kan også sette opp Registrer kontantstrøm-knappen som en funksjonsknapp - klikk her for å vite hvordan du gjør det.

Registrer kontantveksling

Trenger du å legge mer penger i kassaskuffen eller ta penger fra kassaapparatet for å gjøre en utgift, for eksempel?

1. Trykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Kassaskuff
  3. Trykk på Sett inn kontanter eller Ta ut kontanter (øk eller reduser kassaapparatet)
  4. Angi beløpet du vil øke/redusere med. Du kan legge til et notat (valgfritt)
  5. Trykk på Oppdater kontanter

Tilbakestill endring