Anmälan kassaregister
  • 27 Feb 2024
  • Mörk
  • Pdf

Anmälan kassaregister

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Anmälan av kassaregister

Enligt lag måste du anmäla ditt kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket. Om du har flera kassor måste du anmäla var och en då de har unikatillverkningsnummer.
Anmälan måste ske senast 2 veckor efter första försäljningen.

När du har anmält kassaregister och kontrollenhet får du en bekräftelse inom två veckor. Ett registreringsbevis kan ta upp till sex veckor från det att anmälan är gjord. Du får också skyltar där det står ett identifikationsnummer för kassaregistret respektive kontrollenheten. Fäst skyltarna på ett synligt och säkert sätt på respektive enhet. Har du ett sådant kassaregister att det inte går att fästa skyltarna på kassaregistret/kontrollenheten får du förvara skyltarna i direkt anslutning till platsen där kassaregistret används. Du ska då också ha en förteckning över vilka enheter som hör till respektive skylt.

Vid registering av kassaregister och kontrollenhet behöver du information om kassan. All information som du behöver kan du enkelt maila till dig själv direkt från din kassa. Vänligen observera att för att tillverkningsnummer ska visas krävs att man har genomfört minst en försäljning i kassan.

1. Tryck påmy store(Min butik)
  2. Tryck på Om
  3. Tryck på Kassaregister
  4. Fyll i din E-postadress och tryck på Skicka

Gå till Skatteverkets hemsida och tryck på Anmäl, ändra, felanmäl och avanmäl kassaregister för att logga in

SKV logga in

Välj inloggningsmetod
Välj verifiering

Välj det bolag du ska registrera kassa på
välj bolag

Börja med att anmäla kontrollenheten, tryck på Anmäl ny kontrollenhetvälj kontrolenhet
Ta fram uppgifterna från mailet du skickat från kassan och fyll i uppgifterna och tryck på Nästa när du är klar
anmäl kontrollenhet

När föregående steg är gjort får du upp en sida där du får kontrollera att alla uppgifterna blev korrekta och sedan ska du trycka på Anmäl kassaregisterenhet till denna kontrollenhet så kommer du till denna vy. Fyll i uppgifterna om kassan och slutför

anmäl kassa