Tillvalsgrupper
  • 28 Mar 2023
  • Mörk
  • Pdf

Tillvalsgrupper

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Nu kan du skapa och redigera dina tillvalsgrupper i kassan och sedan koppla dessa på artiklar.

Vad är då en tillvalsgrupp?
Enklast att beskriva det är att det är en grupp med en/flera val som man kan göra när en artikel säljs. Det enklaste och kanske vanligaste exemplet är när du äter på restaurang och beställer en köttbit till varmrätten. Då frågar servisen dig hur den ska vara tillagad (Rare, Medium eller Well-done) den informationen måste gå med på köksbongen så kocken vet hur han ska tillaga köttet. Så när servisen slår in varmrätten i kassan får hon upp en ruta där hon måste göra valet kring stekgraden på köttbiten för att sedan kunna slutföra ordern.

Skapa en tillvalsgrupp

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Produktkatalog
  3. Tryck på Hantera tillval
  4. Tryck på + Skapa ny tillvalsgrupp

I Yabie har vi försökt göra detta så enkelt som möjligt, men ändå lagt till en hel del olika variationer av inställningar för att kunna anpassa detta för så många som möjligt. Nu när du ska skapa din första tillvalsgrupp finns det en variation av inställningar man kan göra
  • Namn: Namnet på tillvalsgruppen, ex. Stekgrad Kött Varmrätt
  • Kräver ett val: Aktivera denna så triggas pop-up rutan på artikel med tillval på automatik och man måste göra ett val för att kunna lägga till artikeln i varukorgen.
  • Max antal val: Exempel 1: Ska man kunna göra ett val eller flera. Vid tex. Stekgrad kött så sätter man en 1 (då man endast ska kunna göra ett val)
    Exempel 2: Om gruppen hette tex. Extra tillbehör och var kopplad till en Pizza så kanske man ska kunna göra obegränsat antal val.
    Exempel 3: Bygg din egen Pizza, välj 5 tillbehör.
  • Tillval namn: Namnet på tillvalet, tex. Rare, Medium, Well-done
  • Pris: Lägg till ett pris på tillvalet. Det kan både vara positivt eller negativt.
    Exempel 1: Du säljer Espresso, priset på artikeln är 37:- för en enkel men vill kunden ha en dubbel så kostar det 10:- mer. Skapa två tillvalsartiklar på gruppen, den ena som heter Enkel och priset sätts till 0:- och den andra till Dubbel och sätt priset till 10:-. Priset på tillvalsartikeln läggs på artikelns pris vid försäljningen.
  • Förvald: För att snabba upp flödet i kassan kan man välja en tillvalsartikel som förvald.Sätter man en artikel som förvald kommer det/dessa tillval vara markerade när man får upp rutan med tillval när den säljs i kassan.
    Exempelvis: Köket måste veta vilken sås köttbiten ska tillagas med.  9 av 10 väljer alltid Bearnaisesås. Man sätter den som förvald för att göra det enklare/snabbare hantering under försäljning.

Koppla tillvalsgrupp på en artikel

1. Leta fram produkten i på kassan
  2. Tryck och håll in fingret på den produkt du vill ändra pris på
  3. Tryck sedan på change button
  4. Tryck på Välj tillvalsgrupper
  5. Markera den/de tillvalsgrupper du vill koppla till artikeln
  6. Tryck på Klar
  7. Tryck på Spara.