Bong och Tillvalsgrupper (Backstage)
  • 04 May 2023
  • Mörk
  • Pdf

Bong och Tillvalsgrupper (Backstage)

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

1. Inställningar

Logga in på Backstage för att konfigurera Bong/Tillval

Gå till Handlare ➤ App för att aktivera de funktioner du vill ha.
De funktioner du kan aktivera är:

• Parkera ordrar
  • Bongutskrifter (OBS, du behöver även skapa en eller flera skrivarstationer under inställningarna för din butik)
  • Typ av Bongreferens (Automatisk nummerserie 1-99 eller fritext)
  • Bongkö
  • Markera ordrar eller artiklar för att ta med (take-away)
  • Visa artikelnummer på bongen (Använd SKU/PLU-fältet för artiklar för att t ex ange artikelns menynummer)
  • Visa pris och ev rabatter för artiklar på bongen
  • Visa fritextnoteringar och gratis anpassningar på kundkvitton

2. Skapa tillvalsgrupper

1. Tryck på Tillval i menyn till vänster
  2. Tryck på Skapa tillvalsgrupp och namnge gruppen.
  3. Ange de inställningar du vill ska gälla för tillvalsgruppen.
  4. Lägg till de tillval du vill ha i gruppen. Om ett tillval ska kosta extra anger du ett pris annars sätter skriver du 0 (noll).
  5. Sätter man en artikel som förvald kommer detta/dessa tillval vara förmarkerade när man får upp rutan med tillval när den säljs i kassan. I detta exempel måste köket veta vilken sås det ska tillagas med och ägaren vet att 90% väljer Bearnaisesås så han sätter den som förvald för att göra det enklare/snabbare hantering under försäljning.

3. Koppla produkter till en/flera tillvalsgrupper

1. Klicka på "ANVÄND DENNA GRUPP PÅ…" och välj de produkter som gruppen ska tillämpas på.
  2. Klicka på "TILLÄMPA TILLVALSGRUPP" för att spara.

4. Ta bort produkter från en tillvalsgrupp

1. Klicka på "VISA KOPPLADE PRODUKTER" för att se vilka produkter en grupp blivit tillämpade på och för att kunna ta bort produkter från gruppen.
  2. Markera de produkter som ska tas bort från tillvalsgruppen och tryck på "TA BORT VALDA PRODUKTER".

5. Skapa skrivarstationer (Bongstationer)

1. Gå till Butiker och klicka på pennan på den butik där det ska läggas till skrivarstationer (bongskrivare) och klicka på Skrivarstationer.
  2. Skapa de skrivarstationer du vill ha och välj vilka Produktgrupper/Undergrupper som ska bongas mot vilken station

Om skrivarstationer
    Det är i kassan du ansluter en kvittoskrivare till respektive skrivarstation. Du kan koppla en och samma skrivare mot flera stationer för att få separata bongar. Ex. om du bill dela upp förrätt, varmrätt och dessert på olika bongar men bara ha en skrivare i köket.

6. Ansluta bongskrivare i kassan

För att ändringarna ska komma till kassan behöver man logga ut och in igen.

1. Gå till Min Butik ➤ Skrivare och aktivera "Skriv ut bongar". Där ser du nu de skrivarstationer som om du skapat i Backstage.
  2. Klicka på "Ingen skrivare vald" på varje skrivarstation och välj vilken skrivare som ska kopplas till den. När du anslutit en skrivare kan du skriva ut ett exempelkvitto för att säkerställa vilken skrivare du kopplat.

7. Skapa en order med tillval och bonga den

1. Välj en av de produkter som du skapat tillval för och som ska bongas.
  2. Fyll i de tillval som krävs. I Backstage kan du ställa in om ett tillval ska vara förvalt eller om det ska finns ett krav på hur många tillval som måste göras, som i exemplet nedan.
  3. Tillvalen hamnar under artikeln och är lite högerjusterade. Tryck på artikeln för att ändra tillvalen i efterhand.
  4. Om du väljer att parkera ordern eller genomför en betalning skickas nu en bong till de angivna skrivarstationerna.

Minusbong

Har du bongat in fel mat på bordet och behöver korrigera så kommer det man få en bong in i köket med den informationen.