Anmälan Skatteverket
  • 11 Mar 2024
  • Mörk
  • Pdf

Anmälan Skatteverket

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Anmälan av kontrollenhet och
kassaregister till Skatteverket

Enligt lag måste du anmäla ditt kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket.
Om du har flera kassor måste du anmäla var och en då de har unika tillverkningsnummer.

Anmälan måste ske senast 2 veckor efter första försäljningen.

När du har anmält kassaregister och kontrollenhet får du en bekräftelse inom två veckor. Ett registreringsbevis kan ta upp till sex veckor från det att anmälan är gjord. Du får också skyltar där det står ett identifikationsnummer för kassaregistret respektive kontrollenheten. Fäst skyltarna på ett synligt och säkert sätt på respektive enhet. Har du ett sådant kassaregister att det inte går att fästa skyltarna på kassaregistret/kontrollenheten får du förvara skyltarna i direkt anslutning till platsen där kassaregistret används. Du ska då också ha en förteckning över vilka enheter som hör till respektive skylt.

Vid registering av kassaregister och kontrollenhet behöver du information om kassan och din kontrollenhet.

Kontrollenheten/Skattedosan

Du hittar uppgifterna som sak anges på kontrollenhetens ovansida på en etikett. Nedan är exempeluppgifter:

Tillverkare: Skattedosan eller Clean Cash Multiuser C1.
(Står på din enhet.)
Modell: HW rev 3 1/2 3 SW ver 0-27/23 eller HW: A SW: R1.07
(Står på din enhet.)
Tillverkningsnummer: RIHTTxxxxxxxxx

Adressen som ska anges vid anmälan för kontrollenheten är där den fysiskt står. (Butikens adress)

Kassaregister

Beteckning:
Cash IT

Model/Program: (Exempelvis) Cash IT ELO Pos Touch 22 Retail 3.4.3 – Cash IT Tcx 810 3.4.3 Retail
(Kolla exakt vilken hårdvara som gäller för dig).

Tillverkningsnummer:
För: ELO Pos Touch 22 finner du det på skärmens baksida.
För: Tcx 810 sitter serienumret på undersidan/kanten av skärmen.
(S/N : xxxxxxxx)

Det är journalminne på kassan. Allt ovan är på samma adress som kontrollenheten.

Steg 1

Gå till Skatteverkets hemsida och tryck på Anmäl, ändra, felanmäl och avanmäl kassaregister för att logga in.

SKV logga in

Steg 2

Välj inloggningsmetod.
Välj verifiering

Steg 3

Välj det bolag du ska registrera kassa på.
välj bolag

Steg 4

Börja med att anmäla kontrollenheten, tryck på Anmäl ny kontrollenhet.
välj kontrolenhet

Steg 5

Ta fram uppgifterna från enligt guiden ovan, fyll i uppgifterna och tryck på Nästa när du är klar.
anma%CC%88l%20kontrollenhet%20%20CASHIT(1)

Steg 6

När föregående steg är gjort får du upp en sida där du får kontrollera att alla uppgifterna blev korrekta och sedan ska du trycka på Anmäl kassaregisterenhet till denna kontrollenhet så kommer du till denna vy. Fyll i uppgifterna om kassan och slutför.
anma%CC%88l%20kassa%20CASHIT(1)