Visma eEkonomi
  • 28 Jun 2024
  • Mörk
  • Pdf

Visma eEkonomi

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Kom igång med Visma Bokföring (Gäller endast Visma eEkonomi)
Du behöver ha modulen Bokföring i Visma

Bokföringskonton
Se över dina bokföringskonton som du har uppsatta i denna guide

Lägg till Visma eEkonomi integration i Yabie Backstage

För att komma igång med integrationen behöver du bara följa dessa steg, det går även bra att kontakta Yabie's support så hjälper vi dig igång.

1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Klicka på Integration
  3. Klicka på Läggtillnyintegrering
  4. Välj Visma eEkonomi/eAccounting i dropdown listan
  5. Klicka på hämtaauthkod
  6. Du blir nu omdirigerad till Visma för att logga in med och godkänna och ge Yabie behörighet för att fungera tillsammans med Visma, du kommer sedan tillbaka till Backstage för att slutföra integrationen
  7. Fyll Epost - denna Epost används vid utskick av ev. meddelanden om något tex. gått fel vid överföringen till Visma
  8. Tryck Spara

Se nästa steg - Verifikationer till Visma för att sätta igång automatisk filöverföring tillVisma

Verifikationer till Visma eEkonomi

Om du precis följt guiden och lagt Visma integrationen är det bara att fortsätta i guiden nedan på steg 3.
  1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Klicka på Integration
  3. Här ska det finnas en integration till Visma med ett Client Authorization Code och anslutningen ska stå som active, klicka påvisadetaljer
  4. Klicka på Verifikationer
  5. Klicka på läggtill
  6. Sätt följande:
    • Synkroniseringsriktning: FROM_YABIE
    • Hur ofta?: Dagligen
    • Dag: (tom)
    • Timme på dygnet för leverans: Sätt valfri timma, verifikationen kommer att skickas efter att Z-rapporten skapas (oavsett vad som är satt).
    • Butiker: Välj den/de butiker verifikationen avser
    • Verifikationsserie: Ange den verifikationsserie som du har uppsatt i Visma
    • Aktivera Synkronisering: Bocka i denna för att aktivera
    • Inkludera Z-rapport: Bocka i denna för att få med PDF rapport tillsammans med verifikationen
  7. Klicka på bockavnär du är klar

Gör om detta steg om du tex. har olika verifikationsserier för olika butiker.

Synkningshistorik (Felmeddelanden)

Om någon inte skulle fungera så kan man kolla i synkningshistoriken vad som gick fel.

1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Tryck på Integrationer
  3. Tryck på Visa detaljer  på din aktiva integration
  4. Tryck på SYNKNINGSHISTORIK
  5. Om det står Fail under rubrikenSynkningshistorik. Felmeddelandet visas till höger

Några felmeddelanden

• Invalid Configurations. Voucher Series is missing
    • Fel bokföringsserie är satt, kolla i Visma vad du har och antingen justera där eller lägg till synk på nytt med rätt bokföringsserie