Swedbank Pay Kortterminal
  • 12 Mar 2024
  • Mörk
  • Pdf

Swedbank Pay Kortterminal

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

IPP350

För att kunna lägga till en terminal måste du ha aktiverat betalsättet "Swedbank Pay" i Backstage (glöm inte att välja Swedbank Pay som terminalleverantör). Sedan behöver du säkerställa att terminalen är ansluten till samma nätverk som kassan (ansluten via samma router).

Innan du kopplar terminalen till kassan behöver först du starta TMS-uppdatering (ladda parametrar) på terminalen genom att:

1. Trycka F3
  2. Ange 1234
  3. Tryck OK [Grön knapp]
  4. Tryck 2 Payex
  5. Tryck 7 Systeminställningar
  6. Tryck 4 Starta TMS-uppdatering

Efter uppdatering kommer terminalen att startas om. I displayen kommer terminalens IP-adress att visas, skriv ner/kom ihåg den då du ska ha den senare när terminalen läggs till i kassan.

Kontakta alltid support om problem uppstår med TMS-uppdatering.

Ansluta IPP350 till kassan

Om du har en terminal tillagd i din kassa redan måste du ta bort den anslutningen. Gör följande:
  1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Betalterminaler
  3. Tryck på Glöm terminal

För att ansluta din kortterminal till kassan gör du följande steg:

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Betalterminaler
  3. Tryck på Lägg till terminaler
  4. Fyll i terminalens IP-adress
  5. Tryck på Lägg till terminal

Starta om IPP350

Starta om terminalen genom att trycka Clear [Gul knapp] + [ .,’ ]-tangenten

Du kan också starta om terminalen genom att:

1. Tryck F3
  2. Ange 1234
  3. Tryck OK [Grön]
  4. Tryck 2 (Payex)
  5. Tryck 7 (Systeminställningar)
  6. Tryck 5 (Starta om terminal)

Ladda parametrar IPP350

Starta TMS-uppdatering (ladda parametrar):

1. Tryck F3
  2. Ange 1234
  3. Tryck OK [Grön]
  4. Tryck 2 (Payex)
  5. Tryck 7 (Systeminställningar)
  6. Tryck 4 (Starta TMS-uppdatering)

Ta bort kopplad Swedbank terminal i kassan

Om du har en terminal tillagd i din kassa och vill ta bort anslutningen. Gör följande:
  1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Betalterminaler
  3. Tryck på Glöm terminal

Visa aktuell IP-adress på IPP350

Om terminalen är inställd på DHCP (få IP adress på automatik så visas den på displayen vid omstart) - Starta om terminalen

För att kolla IP adress gör följande:

1. Tryck F3
  2. Ange 1234
  3. Tryck OK [Grön]
  4. Tryck 0 (Telium Manager)
  5. Tryck 1 (Consultation)
  6. Tryck 4 (Configuration)
  7. Tryck 1 (Hardware)
  8. Tryck [F2]
  9. Stega ned 3 x ggr (Hardware Infos)
  10. Tryck OK[Grön]
  11. Tryck [F2]
  12. Stega ned 7 x ggr (Ethernet)
  13. Tryck OK[Grön]