Tilsyns- og kontrollbesøk av Skatteetaten
  • 21 Nov 2023
  • Mørk
  • Pdf

Tilsyns- og kontrollbesøk av Skatteetaten

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Inspeksjons- og kontrollbesøk
SkAtteverket kan foreta uanmeldte inspeksjonsbesøk hos deg. Formålet med besøkene er å sjekke at du som virksomhet har et kassaapparat som tilfredsstiller kravene.
Under et besøk kan du bli bedt om å produsere forskjellige typer informasjon.

Länk till Skatteverkets hemsida

Informasjon om kassaapparatet ditt

Skatteverket vil kanskje ha opplysninger fra kassaapparatet ditt. Du kan se denne informasjonen digitalt og skrive den ut her:

1. Trykk på (Min butikk)
  2. Trykk på Om
  3. Trykk på Skriv ut for å skrive ut denne informasjonen på kassaapparatets kvitteringsskriver.

Journal Rapport / Journal Memory

Skatteverket kan kreve at du fremlegger journalopplysninger, dette gjøres direkte fra kassaapparatet og sendes på e-post. Gå til Rapporter, Statistik och Bokföring for en veiledning om hvordan du oppretter journalrapporten.

Klistremerker fra Skatteverket

Når du kjøper kassaapparat hos oss, registrerer vi automatisk kassaapparatet og kontrollenheten hos Skatteverket. For mer informasjon om dette, les nedenfor:

Fra Skatteverket

Når du har registrert kassaapparatet og kontrollenheten, vil du motta en bekreftelse innen to uker. Et registreringsbevis kan ta inntil seks uker fra meldingen er gitt. Du vil også motta skilt med et identifikasjonsnummer for kassaapparatet og kontrollenheten. Fest skiltene synlig og sikkert til den respektive enheten.
Dersom du har et slikt kassaapparat at det ikke er mulig å feste skiltene til kassaapparatet/kontrollenheten, må du oppbevare skiltene i direkte tilknytning til det stedet kassaapparatet benyttes. Du bør da også ha en liste over hvilke enheter som tilhører hvert skilt.

Du kan begynne å bruke kassaapparatet så snart det er registrert, det vil si allerede før du har mottatt skiltene.