Nätverk & tekniska krav
  • 21 Nov 2023
  • Mørk
  • Pdf

Nätverk & tekniska krav

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Versjonskontroll

For å sikre drift, tester vi alltid Yabie Express i henhold til de nyeste forholdene, dvs. vår nyeste versjon av Yabie Express og den nyeste Andorid-versjonen.

Vi anbefaler nyere modeller av Samsung-telefoner, vi bruker selv Samsung Galaxy A33 for QA-testing.

Internett og nettverk

• Fast bredbånd anbefales (eks. fiber)
  • Bredbåndet ditt må være beregnet på bedrifter
  • Nettverksstandarden bør være beregnet på virksomheter (f.eks. Ubiquiti) som støtter trådløsstandardene 802.11n eller nyere
  • Bonjour-oppdagelse og enhetsoppdagelse bør være aktivert

Wifi

• Wi-Fi-symboletios-wifi-2skal vise full styrke  på de faste betalingsstedene
  • På mobile enheter på Wi-Fi (2 av 3 barer) skal tennes for å sikre stabil drift
  • For iPad-, iPhone- og Android-enheter, koble disse til en ruter eller tilgangspunkt med dual-band eller tri-band-tilkobling og koble disse til 5 GHz
  • Kortterminaler og andre enheter kobles til 2,4 GHz
  • Bruk den kanalen for wifi som er minst overbelastet og har minst forstyrrelser fra andre nettverk, moderne bedriftsrutere håndterer dette automatisk

Kommunikasjonsporter/protokoller

• For å garantere driften anbefaler vi at det ikke er noen begrensninger i nettverket til kassen på grunn av at leverandører til oss (kortterminaler, servere for skytjenester AWS, etc. kan gjøre endringer) som vi ikke kan kontrollere

Båndbredde

• Minimumshastigheten på Internett skal være 10 Mbps i nedlasting og opplasting. For å sjekke hastigheten din, kan du bruke Bredbandskollen
  • Dersom nettet også benyttes til kameraovervåking, strømming av musikk/film, gjestenett, må det settes opp slik at en viss båndbredde er beregnet for driften av kassaapparatet da mange slike tjenester har prioritet og tar all kapasitet i nettet f.eks. Spotify
  • Hvis gjester/ansatte har tilgang til Wi-Fi, må de sette opp sitt eget gjestenettverk