Nätverk & tekniska krav
  • 05 Mar 2024
  • Mörk
  • Pdf

Nätverk & tekniska krav

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Versionshantering

För att säkerställa driften testar vi alltid Yabie Express efter de senaste förutsättningarna, dvs. vår nyaste version av Yabie Express samt den senaste iOS versionen.

Använder du din egen iPad så säkerställer vi att vår app fungerar från iPad generation 7 och iPad Pro Gen 4 och framåt. OBS! vi har inget stöd för iPad mini.

Hårdvarukrav vid kassaplats och bongstation

• Ett eluttag för varje enhet (Kassa, Kvittoskrivare, Kortterminal etc.)
  • Se till att eluttagen som används inte ligger på samma säkring som något som drar väldigt mycket el tex. air-condition, frys, ugn osv.
  • Ett ledigt nätverksuttag eller nätverkskabel (RJ45) vid kassaplatsen som är på samma nätverk som det trådlösa nätverket som ska användas
  • Nätverkskablar som används ska vara Cat5e eller av högre klassificering
  • Alla kablar ska vara hela. Böjda/snurrade/klämda kablar kan skapa driftproblem

Internet & Nätverk

• Ett fast bredband rekommenderas (Ex. Fiber)
  • Ditt bredband ska vara avsett för företag
  • Nätverkets standard ska vara avsett för företag (ex. Ubiquiti) som stöder trådlösa standarder 802.11n eller senare
  • Bonjour discovery och Device discovery ska vara aktiverat

Wifi

• Wifi symbolenios-wifi-2ska visa full styrka  på de fasta kassaplatserna
  • På mobila enheter på Wi-Fi ska (2 av 3 staplar) lysa för att garantera stabil drift
  • För iPad, iPhone och Android enheter koppla dessa mot en router eller accesspunkt med dual-band eller tri-band anslutning och koppla dessa mot 5GHz
  • Kortterminaler och andra enheter ansluts till 2.4GHz
  • Använd den kanalen för Wi-Fi som är minst belastad och har minst störningar från andra nätverk, moderna företagsroutrar hanterar detta på automatik

Kommunikation portar/protokoll

• För att garantera driften rekommenderar vi att det inte är några begränsningar i nätverket till kassan pga. att leverantörer till oss (Kortterminal, servrar för cloud-tjänster AWS osv. kan göra ändringar) som vi inte kan styra över

Bandbredd

• Minimum hastighet på Internet ska vara 10 Mbit/s i Nedladdning och Uppladdning. För att kolla din hastighet kan ni använda Bredbandskollen
  • Om nätverket också används för kameraövervakning, streaming av musik/film, gästnätverk måste det konfigureras så att en viss bandbredd är avsett för kassans drift då många sådana tjänster har prioritet och tar all kapacitet av nätverket ex. Spotify
  • Om gäster/personal har access till Wi-Fi ska det sättas upp ett eget gästnätverk