Layout och Startsida
  • 07 Jul 2023
  • Mörk
  • Pdf

Layout och Startsida

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Skapa layout och startsida

Nu kan du skapa dina egna startsidor för att anpassa Yabie-kassan efter din vardag. För att skapa din första layout gör följande:

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Layouter/Startsidor
  3. Tryck i rutan Skapa ny layout
  4. Namnge layouten ex. Lunchservering
  5. Tryck på Skapa
  6. Nu kan du välja att redigera din skapade layout genom att trycka på Redigera och lägga till startsidor och funktionsknappar

Nu kan du skapa din anpassade startsida och lägga till artiklar eller artikelgrupper genom att trycka på valfri ruta i rutnätet och välja vad som ska ligga på den platsen. Om du vill byta plats är det bara att trycka på artikeln eller artikelgruppen, dra och släppa.

Längst ner på skärmen har du även möjlighet att lägga till genvägar till de funktioner som du använder mest. Tryck på en av rutorna i rutnätet och välj sedan vilken funktion du vill lägga till.

Du kan skapa flera layouter, tex. om du har flera kassor och behöver olika layouter på dessa eller om du vill jobba med en layout dagtid och en annan på kvällen.

Redigera knappar på starsidan

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Layouter/Startsidor
  3. Tryck på Redigera på den layout du vill ändra
  4. Tryck på editpenpå artikeln du vill ändra/ta bort
  5. När du redigerat klart sidan, tryck på Spara

Funktionsknappar

Lägga till funktionsknapp

• Tryck på(Min butik)
  • Tryck på Layouter/Startsidor
  • Tryck på Redigera på den layout du vill ändra
  • Tryck på i nedre vänstra hörnet
  • Tryck på på den funktionsknapp du vill lägga till
  • Tryck på Klar när du är färdig
  • Tryck sedan på Spara när du är klar med att redigera startsidan

Funktionsknapparna - kort beskrivning

• Bongutskrift - För snabbt komma åt skrivarinställningarna för att stänga av/sätta på bongutskrifter under drift. Ex. stänga av bongar under lunchen
  • Ta Med - Sätt hela ordern som Ta med (Take away) jobbar du med bongar så taggas då även bongutskriften med det så vet köket att maten ska tas med
  • Rabatt - Kunna ge rabatt i % eller Kronor på hela köpet
  • Kund - Lägg till en kund till din order, används främst tillsammans med betalsättet Fortnox order
  • Lägg till kassör - aktiveras per automatik beroende på vilken kassör inställning man har.
  • Personalliggare - Vill du jobba med kassans inbygga personalliggare kommer man åt den här
  • Växelkassa - Har du betalsättet kontant aktiverat krävs det att man lägger in växelkassa. Du får upp den rutan per automatik vid första köpet om du inte registrerat in det manuellt. Du kan även minska/öka växelkassan genom att gå in här.
  • Öppen Retur - Påbörja en retur på en vara/artikel utan att hämta upp befintligt kvitto. Funktionen kan aktiveras/inaktiveras samt låsas till vilka betalsätt det fungerar med etc.
  • Statistik - Ta fram snygg och enkelt statistik direkt i kassan
  • Dricks - Aktivera/Inaktivera möjligheten för att registrera dricks. Dricks på dekortterminaler som är kassakopplade och har stöd för dricks mot kassan måste även de ställas in för drickhantering.
  • PLU - Arbetar du med PLU/SKU koder på dina artiklar används denna knapp
  • Orderkommentar - Lägg till en kommentar på ordern, denna kommentar syns på kvittot samt ev. bong till köket (köksskivare/bongskrivare)
  • Välj artiklar för betalning - Markera de artiklar kunden vill betala för, används om kund/kunderna tex. ska dela på notan