Kassörhantering
  • 08 Feb 2023
  • Mörk
  • Pdf

Kassörhantering

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Kassörhantering

Det finns lite olika sätt att jobba med kassörer i Yabie Express. Har du flera olika kassor kan du välja olika sätt kring hur kassör ska fungera på varje enhet. Det finns olika sätt kring hur kassör ska fungera och på det tre olika sätt kring hur man ska logga.

Kassöralternativ:

Gör det valfritt att lägga till en kassör på en försäljning:

Detta alternativ fungerar precis som Yabie Express har gjort fram till idag: Du kan välja att lägga till en kassör till den pågående försäljningen. Ingen kassör läggs till automatiskt till nästa försäljning. Precis som idag kan du fortsätta sälja på den användare som du loggat in i kassan med.

Lägg alltid till den nuvarande kassören till försäljningen:

Man måste logga in med en kassör för att kunna sälja. Kassan är “låst” i Välj kassör-läge tills man valt en kassör. Efter att du valt en kassör förblir den kassören inloggad tills du själv trycker på Logga ut kassör. Den knappen kan du lägga ut som funktionsknapp på din startsida. Du kan också alltid logga ut kassören från menyn i övre högra hörnet av varukorgen.

Kräv att du väljer en kassör för varje försäljning som görs:

Man måste logga in med en kassör för att kunna sälja. Kassan är “låst” i Välj kassör-läge tills man valt en kassör. Efter att du gjort en försäljning, retur, parkerat en order eller skrivit ut en gästnota så loggas man ut automatiskt och måste välja kassör igen till nästa försäljning. Du kan även logga ut genom att trycka på Logga ut kassör om du tex. loggat in med fel kassör eller gör något som inte triggar en automatisk utloggning. Inloggningsmetoder vid kassörtvång

Inloggningsmetod

Namn:

I kassörinställningarna för att logga in med namn visas en lista på möjliga kassörer. Markera de kassörer som ska vara valbara direkt från kassörinloggningen. OBS: Det första valet på kassörinloggningen heter Logga in kassör och är alltid synligt. Trycker man på den kan man logga in med PIN-kod, även för kassörer som inte har valts för direktinloggning. Det här är praktiskt till exempel för en ägare som sällan jobbar i butik/restaurangen men ändå vill ha möjlighet att logga in. Det är även viktigt om man bara har vissa användare som har rättigheter att göra returer där andra kassörer inte ska kunna logga in med dessa rättigheter.

Namn och PIN-kod:

Den här inställningen fungerar som Namn, men kräver dessutom kassörens 4-siffriga PIN-kod.

PIN-kod:

Väljer man detta alternativ kommer kassan endast att fråga efter PIN-kod för att logga in. Så fort man loggat ut kommer rutan upp för att ange ny PIN-kod.

Aktivera kassörhantering

För att aktivera kassörhantering i Yabie Express gör följande:

1. Tryck på(Min butik)
  2. Tryck på Kasshörhantering
  3. Tryck på Av/På-knappen
  4. Nu får du ställa in hur du vill jobba med kassör. OBS! kom ihåg att du måste ställa in detta på samtliga kassor om du har flera