Fortnox
  • 28 Jun 2024
  • Mörk
  • Pdf

Fortnox

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Kom igång med Fortnox Bokföring
Du behöver ha modulerna Fortnox Bokföring, Fortnox Integration samt Fortnox Arkivplats (För att kunna ta emot Z-rapporten som PDF som är knutet till verifikationen)

Kom igång med Fortnox Order (Faktura)
Du behöver ha modulerna Fortnox Order & Offert, Fortnox Integration och Fortnox Faktura (Faktura för att kunna skapa fakturor av de ordrar som Yabie Express skickar till Fortnox)

Bokföringskonton
Se över dina bokföringskonton som du har uppsatta i denna guide

Lägg till Fortnox integration i Yabie Backstage

För att komma igång med integrationen behöver du bara följa dessa steg, det går även bra att kontakta Yabie's support så hjälper vi dig igång.

1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Klicka på Integration
  3. Klicka på Läggtillnyintegrering
  4. Välj Fortnox i dropdown listan Välj Integrering
  5. Klicka på hämtaauthkod
  6. Du blir nu omdirigerad till Fortnox för att logga in med och godkänna och ge Yabie behörighet för att fungera tillsammans med Fortnox, du kommer sedan tillbaka till Backstage för att slutföra integrationen
  7. Fyll Epost och kontaktperson - denna Epost används vid utskick av ev. meddelanden om något tex. gått fel vid överföringen till Fortnox
  8. Under Merchant Type väljer du Small Merchant
  9. Tryck Spara

Se nästa steg - Verifikationer till Fortnox för att sätta igång automatisk filöverföring till Fortnox

Verifikationer till Fortnox

Om du precis följt guiden och lagt Fortnox integrationen är det bara att fortsätta i guiden nedan på steg 3.
  1. Logga in på Babie Backstage
  2. Klicka på Integration
  3. Här ska det finnas en integration till Fortnox med ett Client Authorization Code och anslutningen ska stå som active, klicka påvisadetaljer
  4. Klicka på Verifikationer
  5. Klicka på läggtill
  6. Sätt följande:
    • Synkroniseringsriktning: FROM_YABIE
    • Hur ofta?: Dagligen
    • Dag: (tom)
    • Timme på dygnet för leverans: Sätt valfri timma, verifikationen kommer att skickas efter att Z-rapporten skapas (oavsett vad som är satt).
    • Butiker: Välj den/de butiker verifikationen avser
    • Verifikationsserie: Ange den verifikationsserie som du har uppsatt i Fortnox (F är standard för kassa)
    • Aktivera Synkronisering: Bocka i denna för att aktivera
    • Inkludera Z-rapport: Bocka i denna för att få med PDF rapport upp, modulen arkivplats behövs för det
  7. Klicka på bockavnär du är klar

Gör om detta steg om du tex. har olika verifikationsserier för olika butiker.

Fortnox Order

För att detta ska fungera behöver du ha lagt till integrationen mot Fortnox i Backstage

Sedan behöver du bara lägga till betalsättet Fortnox.

1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Tryck på Betalsätt
  3. Tryck på + Lägg till nytt betalsätt
  4. Välj din butik (Har du flera butiker får du göra om dessa steg för varje butik)
  5. Välj betalsätt Fortnox
  6. Välj vilken avrundningsregel du vill ha (För öresutjämning)
  7. Tryck på Spara och Stäng

Synkningshistorik (Felmeddelanden)

Om någon inte skulle fungera så kan man kolla i synkningshistoriken vad som gick fel.

1. Logga in på Yabie Backstage
  2. Tryck på Integrationer
  3. Tryck på Visa detaljer  på din aktiva integration
  4. Tryck på SYNKNINGSHISTORIK
  5. Om det står Fail under rubrikenSynkningshistorik Tryck på under rubriken Fel så öppnas en ruta där felmeddelandet visas

Några felmeddelanden

• Verifikationsserien är inte manuell
    • Detta orsakas av att vissa inställningar i Fortnox inte är korrekt inställda. Kunden behöver logga in på Fortnox och göra följande steg
      1. Tryck på Kugghjulet
      2. Tryck på Bokföring
      3. Tryc på Verifikationsserier
      4. Bocka i rätt serie med Manuell Kontering
  • Verifikationen balanserar inte
    • Kontakta Yabie support
  • Ogiltigt konto
    • Ett bokföringskonto saknas/eller är fel mellan Yabie <> Fortnox. IYabie Backstage kan du hitta alla under Bokföring --> Kontoplan jämför dessa med det du har ställt in i Fortnox.
  • Could not process the job successfully
    • Kontakta Yabie support
  • Unable to renew access token
    • Kontakta Yabie support