Ta betalt
  • 09 Oct 2023
  • Dark
    Light
  • PDF

Ta betalt

• Dark
    Light
  • PDF

The content is currently unavailable in English. You are viewing the default Swedish version.
Article Summary

Ta betalt

Med Yabie Express är du aldrig mer än ett klick ifrån att starta en betalning. Under varukorgen finns upp till dina fyra förvalda betalsätt tillgängliga, quick checkout (exempelvis Kort, Swish, Presentkort och Kontant). För att påbörja en betalning behöver du bara klicka på det betalsätt du vill ta betalt med.
Har du fler än fyra betalsätt eller har ett betalsätt som du inte vill ha som snabbknapp hittar du dessa under Alla betalningsalternativ

När betalningen är klar visas en sammanfattning av det avslutade köpet och du får välja om du vill skriva ut kvittot, mejla, SMS'a det eller hoppa över kvittoutskrift. Glöm inte att du alltid måste erbjuda kunden ett kvitto.

Delad betalning - belopp

Om kunden vill betala med fler olika betalsätt trycker du på knappen “Fler betalsätt”. Från den här vyn kan du se alla tillgängliga betalsätt och kan ändra beloppet som ska betalas med varje betalsätt.

För att starta en uppdelad betalning behöver du bara slå in beloppet som ska betalas och sedan välja betalsätt. När denna betalning är klar kommer du tillbaka till samma vy och kan välja ett nytt betalsätt och en ny delsumma tills hela summan är betald. När allt är betalt skrivs det ut ett kvitto.
OBS! är det ett sällskap som ska dela på en betalning och de behöver varsitt kvitto användDelad betalning - artikel

Delad betalning - artikel

Dela artiklar används när köpet skall delas upp på flera olika kvitton eller betalmedel på artikelnivå. Ex. När ett sällskap har haft bordsservering och de ska betala var för sig för vad de ätit och druckit.
För varje betalning som görs produceras det ett kvitto.

Avbryt pågående betalning

För att avbryta en pågående betalning trycker du på krysset i det övre högra hörnet och väljer Avbryt betalning. Du kan sedan välja att gå tillbaka till vyn med dina betalsätt för att välja ett nytt eller att starta betalningen igen.